نان محلی روستای سنام

با عرض سلام خدمت همه دوستان می خوام به شما طرز تهیه نان محلی مختص روستای سنام رو بهتون بگم
مواد لازم :
آرد : ۱ کیلو
مایه خمیر : ۱ قاشق چایخوری
نمک : ۲/۱ قاشق چایخوری
شکر : ۱ قاشق چایخوری
روغن جامد حیوانی : ۳ قاشق غذا خوری ( روغن مایع هم میشه )
آب ولرم : به میزان لازم
زرده تخم مرغ و کنجد به مقدار لازم
ابتدا آرد رو الک می کنیم و وسط آرد را خالی می کنیم ، خمیر مایع رو در نصف استکان آب ولرم به مدت ۵ دقیقه خیس کرده را اضافه می کنیم و بعد نمک و روغن را اضافه می کنیم و آنها را با هم مخلوط می کنیم .
شکر را در حدود ۲ لیوان آب ولرم حل می کنیم و کم کم به آرد اضافه می کنیم ، خمیر باید طوری باشد که به دست نچسبد . اگر آب زیاد ریخته اید آنقدر آرد اضافه کنید و ورز دهید تا به دست نچسبد بعد خمیر را آماده شده را به مدت ۴۵ دقیقه را در ظرفی قرار داده و روی آن پارچه گذاشته تا خمیر آماده شود .

۴

۳
در این مدت تنور یا فر را روشن می کنیم تا به درجه حرارت ۷۶۰ درجه برسد و بعد خمیر را به شکل زیر آماده کرده و به روی آن مخلوط کنجد و تخم مرغ زده و به تنور می چسبانیم و بعد از حدود ۵ دقیقه یک نان خوشمزه آماده است که نوش جان کنید .

۱

۲

۵

۶

۷

۸
البته بعضی ها به خمیر شیر و دیگر افزودنیها اضافه می کنند که به سلیقه بانوی روستایی بستگی دارد .
گفتنی است هم اکنون در اکثر خانه های روستای سنام تنور (با گل خاک رس تهیه می شود) وجود دارد و نان ها به این روش سنتی تهیه می شود .

 

تهیه و تنظیم  : خانم موسوی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.